Register | Login

diggdesign | Submitted



Fitzroy Loft is a minimal residence located in Melbourne, Australia, designed by Architects EAT. Fitzroy Loft is located inside the 125 years old MacRobertson Chocolate Factory, adapted for mostly residential use in the early 90s. With original concrete floors and sawtooth roof structure, the space that the project occupies is a strata title on the first floor, with its own entry door at street level. The architects approached the conversion mindful of its context and historical sign




A corner flat in Thessaloniki, Greece, that’s positioned with the best views of the water, was designed by Urban Soul Project. The interior of The Floating Apartment is fairly minimalist with a neutral color palette, hidden linear lighting, and simple rectangular shapes throughout. Floor-to-ceiling glass panels frame different views of the close-by water making it feel like the apartment is floating above it, hence its name. They purposefully configured the layout so that the m




humn lab+ was commissioned to design a new home in Los Angeles’ Pacific Palisades neighborhood and with its Southern California location, indoor/outdoor living was a priority. The exterior pairs a smooth black finish on the second story with warm wooden planks installed horizontally for a visually dynamic street presence. Spanning just over 5,000 square feet, the house includes five bedrooms and 5.5 bathrooms making it the perfect family home, especially with its close proximity




The Gingerbread House has a fairytale name and a fairytale-like interior designed by Carterwilliamson Architects. While the front facade appears to be the same, behind the door a new, light-filled space exists for a young, growing family. Located in Annandale, Sydney, NSW Australia, the home keeps its original charm with new, reconfigured spaces and one long path for circulation that offers sight lines from the front door to the backyard. It’s definitely what we call a mullet h




Diego Revollo renovated this 90 square meter (969 square foot) modern apartment located in a traditional São Paulo, Brazil neighborhood. Designed for the new owner, a single man with an appreciation for art and photography, the concept incorporates the colors of the ocean, the greens and blues, particularly petroleum blue. The original interior was gutted and reconfigured to be more open and practical. By eliminating one of the bedrooms, the main living area was expanded to become on




Inspired by the industrial Amsterdam neighborhood, Marc Koehler Architects designed Lofthouse I with a minimalist exterior – black wood frames, vertical wood boards, and large windows. The layout consists of a reversed floor plan where the homeowners asked to sleep downstairs and have the upstairs be for gathering spaces. Having the kitchen, dining room, and lounge area upstairs, the views of the harbor were maximized. The design is based on the architects’ Superlofts pre




A Seattle couple, an artist and an engineer, had a list of requirements for Heliotrope Architects to meet in the design of their new Capital Hill home. First, they required a modern home with an art studio, along with an interior that had an art gallery feel, a guest wing, lots of natural light, a street presence balanced with privacy, and a connection between the indoors and out. They managed to make it all happen complete with a checkerboard layout that alternates between indoor an




The following post is brought to you by A’ Design Award and Competition. Our partners are hand-picked by the Design Milk team because they represent the best in design. A’ Design Award and Competition, the international organization that hands out the most prestigious design award competition has revealed their World Design Rankings (WDR). The United States still leads the 88 represented countries with 396 awards (wow!), followed by Italy, England, Japan, Brazil, China,




Quarry House is set within Melbourne, Australia’s Brunswick East and the Victorian terrace house was recently renovated and and extended with a new addition by Hook Turn Architecture. Referencing the history of the surrounding area with its brick and bluestone quarrying, the design comprises two stacked boxes, with the ground floor as a brick box and the upper floor a bluestone box. The original part of the house was constructed of brick so the same material was carried on to th




Referencing stacked boulders found in nature, the Canterbury Road Residence comprises three structures that give the feeling of boulders resting against one another, leaving a passageway between. The modern, Victoria, Australia home, designed by b.e architecture, is clad in monochromatic lava stone with rough surfaces giving the structure tonal textures. The mirrored windows are set back only slightly from the exterior stone giving a flush, solid stone-like appearance. Despite its




Here we are at the end of 2016 and at the conclusion of our year in review roundups. We can’t move on to 2017 without bringing you the 10 posts that rose to the top becoming the most read posts of the year. So, we’re revisiting the best of the best with the top 10 most popular posts of 2016. Take a look… 10. A House From the 60s Becomes Modern While Keeping its Soul The Du Tour Residence is a project led by Architecture Open Form who renovated it for a f




This might be the hardest task we editors do all year long because we generally really love what we publish! That said, Jaime, Gregory, and I did our best to pull just three of our favorites (some of us, >>JAIME<<, just couldn’t narrow it down!), many of which didn’t make it into the end-of-the-year or top 10 best posts. Take a look back as we revisit them now. Jaime’s Faves It was too hard for me to pick just three so here is a mix of stuff



Design(dot)fr is a place to discover and share web content about design, architecture and decorative art. Join Design(dot)fr for free to vote and publish your own discoveries. Everything here is submitted and voted by people like you.