Register | Login

Published News

The UO John Yeon Center for Architecture and the Landscape presents Climate Change and the Willamette Valley The fears. The possibilities. The necessities.Sunday, Oct 11 2-5 pm Shirley Papé Forum, Floor 3R White Stag Block 70 NW Couch St. Suggested contribution: $10 RSVP: prices hitting new records, self-identified “climate refugees” fleeing the droughts in the southwest for verdant Oregon, rising water temperatures killing fish —the warming cl

Thellend Fortin Architectes were asked to design an addition for a 1960’s single story Outremont residence in Montréal with living spaces that unfold laterally and focus on the views. The Prince Philip Residence sits on property that has a steep slope calling for two floors, which includes a cantilevered volume. The new top floor is lined with windows, each offering different views of the green landscape, as well as looking out onto the pool. The cantilevered extension is clad

© Tina Nandi Architects: Abin Design Studio Location: Bengaluru, Karnataka, India Design Team: Abin Chaudhuri, Poorvi Dugar Ajmera, Koushik Majumder, Arjun Bhattacharya, Bidyut Chakraborty Structural Consultant: Mr. Arun Rao, ISA Studios Area: 5400.0 ft2 Project Year: 2015 Photographs: Tina Nandi, Ravi Kanade

In the Shadow of the Megacity Urbanization is more than the growth and physical expansion of cities. It is a process that transforms territories, changes existing reciprocities and establishes new relationships between different places. In the Shadow of the Megacity will address the wider impact of urbanization, both within and beyond the city, in an attempt to trace the present contours of the urban and imagine its future.In the Spring, a group of scholars, officials, an

Belgian-based studio FIVE AM designed a compact, mobile office, or training facility, on wheels that they call #dojowheels. Built within a camper trailer, the “dojo” reflects the design studio’s idea of working together. The modular design lets you change the setup easily making a small space more functional. The pop-up table lets you access storage underneath while also giving your legs a place to rest when you’re working. Instead of commuting to the office,

This uniquely transparent lamp shade will be one of the most attractive in our private bedroom and will give more than just a deep lighting for the whole side of our room but also give a deep romantic feeling for our heart. The shade of the lamp was cover the main lamp of this table lamp and this shade was come from paper material. The unique thing that will make us have to fall in love with this paper lamp shade was the romantic light of the lamp if we were cover our lamp with this paper shade

This comfortable dining room restaurant was giving a deep enjoyable feeling for the customer of this restaurant. This dining room restaurant was giving more friendly side for those people who want to held a family party or such a conference here. That was a great place for most people around the world. The nice dining room space of this restaurant was supported with the nice landscaping of clean and clear kitchen areas. This space become necessary since this space was the main space from a rest

© Seth Powers Photography Architects: hcreates Location: Jiashan Road, Xuhui, China, 200032 Project Year: 2015 Photographs: Seth Powers Photography Graphic Design And Branding: NO BODY Visual Communication Designer: Hannah Churchill © Seth Powers Photography From the architect. The Clinic - by Internatio

Image: Daniel Catt, Creative Commons License. From Trinity Church to Boston’s “high spine” of skyscrapers, explore how architectural photographers see the cityscape in this dynamic session suitable for beginner and intermediate photographers alike. During this intimate exploration of Boston’s Back Bay neighborhood, you will learn to produce memorable images that convey a sense of place and a connection to landscape and surroundings. Professional photographer Emily O’Brien

KUBE Architecture renovated a row house in Washington DC’s Capitol Hill neighborhood for a couple in their 70’s. Named the Salt & Pepper House, the home marks a start for the homeowners who were married during the construction process. Their love of cooking and art collecting helped dictate the color palette, which included white walls and black steel, inspired by salt and pepper. The white also acts as a backdrop to their art collection. Everything from the original

© K. M. Lee Architects: CYS.ASDO Location: Hsinchu City, Taiwan 300 Architect In Charge: Chung-Yei Sheng Design Team: Jill Yang, Orange Kang, Peggy Chiang Area: 3000.0 sqm Project Year: 2014 Photographs: K. M. Lee © K. M. Lee From the architect. This real estate reception center, located in t

Launching the 2015–2016 BSA Space Film Series: Keeping it Reel is Sukkah City. Go behind the scenes of a national design competition that challenged contemporary architects to design a radical sukkah, a small Jewish hut used for the holiday of Sukkot, using new and inventive materials and forms. Inspirational and compelling, Sukkah City is an in-depth chronicle of how architects approach design challenges and creative processes. Arrive early and engage your senses in Bigger t

Design(dot)fr is a place to discover and share web content about design, architecture and decorative art. Join Design(dot)fr for free to vote and publish your own discoveries. Everything here is submitted and voted by people like you.

Sort News