Register | Login

Published News



Architects: Architectus, Athfield Architects Location: Wellington, New Zealand Area: 13000.0 sqm Year: 2013 Photographs: Paul McCredie From the architect. The VUW Campus Hub and Library Upgrade responds to today’s changing pedagogical environment and new trends for maintaining and disseminating knowledge. Recognising that learning and social functions are no longer separate, the project shifts the boundaries between secure and non-secure elements of the library creating a greater o




Architects: Architect Show Location: Omura, Nagasaki Prefecture, Japan Architect In Charge: Masahiko Sato Area: 95.0 sqm Year: 2014 Photographs: Toshihisa Ishii From the architect. The site is located in the hill of the mountain which can take an extensive view of Omura Bay in Nagasaki. Main concept is to harmonize buildings and surrounding natural environment without destroying original natural landscape. In order not to destroy sloping land, I made basis protrude from flat terrain a




Just because it’s a parking structure, doesn’t mean it has to be boring and unappreciated. Large plain expanses like that make the perfect canvas for murals and wall sculptures and Rob Ley of Urbana Studio went with the latter and designed May/September, an interactive art project that transformed the exterior of the new Eskenazi Hospital parking deck in Indianapolis, Indiana. Using approximately 7,000 panels, in 18 different sizes/angles that range in size from 300mm tal




Architects: Be-Fun Design Location: Isogo, Isogo Ward, Yokohama, Kanagawa Prefecture, Japan Architect In Charge: Tsuyoshi Shindo Area: 98.0 sqm Year: 2012 Photographs: Hiroyuki Hirai From the architect. At the top of the long slope, which is in an involved residential area, you can see the volume of three buildings in gray. This collective housing consists of a maisonette form, which has 8 rooms and each room has a loft and either a yard or a roof terrace respectively. The footage




Architects: Andrew Bromberg of Aedas Location: Singapore Area: 21468.0 sqm Year: 2014 Photographs: Aedas, Paul Warchol From the architect. Sandcrawler, the new regional headquarters for Lucasfilm Singapore owned by Lucas Real Estate Singapore and designed by Andrew Bromberg of Aedas, has an innovative horseshoe form. Upon completion of the design, it inspired the naming of the building, rooting it with success of the renowned animation company. Located on plot CX2-1, this sleek, elev




Breath Box is a waterfront pavilion that was designed to activate your senses as you interact with it. The seaside structure in La Grande Motte, France was designed by NAS architecture for the Festival of Lively Architecture (FAV), an annual architecture festival. The main wall facing the sea is reflective and while it recreates images of the water, it also creates a visual experience as the wind causes the modules to ripple. Inside, under the burnt wood slats, your senses are once




Architects: APOLLO Architects & Associates Location: Tokyo, Japan Area: 142.0 sqm Year: 2014 Photographs: Masao Nishikawa Structural Engineer : Design Center Mechanical Engineer : Naoki Matsumoto Lighting Design: Sirius Lighting Office From the architect. For Frame, a low cost and short construction period were realized by substituting regular wooden frameworks for exposed concrete with FRP (fiber-reinforced plastic) that can be converted. This house, with a studio for a husba




Architects: Triptyque Location: São Paulo – São Paulo, Brazil Associates: Greg Bousquet, Carolina Bueno, Guillaume Sibaud Olivier Raffaelli Area: 520.0 sqm Year: 2011 Photographs: Robert Wagner General Coordinator: Luiz Trindade Project Managers: Aline D’Avola, Isa Gebara. Total Area: 840 m² From the architect. The “Paulista” project designed and renovated by Triptych is an exceptional residence. Inhabited by the spirit of São Paulo, the renewal of this arch




aamodt / plumb architects were hired to renovate a shingle-style home on Professors’ Row in Cambridge, Massachusetts where they were tasked with integrating modern elements with the existing home’s historic structure. Massive windows were used, along with raising the ceiling, to give the room a feeling of even more space. These in the corner fill the kitchen with light and almost make you feel like you’re outdoors. The first floor kitchen was completely redesigned




Architects: Vo Trong Nghia Architects Location: Hanoi, Hoàn Kiếm District, Hanoi, Vietnam Architect In Charge: Vo Trong Nghia, Takashi Niwa, Tran Thi Hang Project Architects: Ngo Thuy Duong, An Viet Dung Contractor: Wind and Water House JSC Area: 387.0 sqm Year: 2013 Photographs: Courtesy of Vo Trong Nghia Architects, Hiroyuki Oki From the architect. Vietnam’s fast development raises many urban problems; less green space, electricity shortages and flooding. The increasing number of m




Architects: Architecture Show Location: Sasebo, Nagasaki Prefecture, Japan Architect In Charge: Masahiko Sato Area: 129.0 sqm Year: 2011 Photographs: Toshihisa Ishii From the architect. The building site is a long, narrow piece of land between a coastline road and a cliff. The key design concept, besides assuring a sufficient living space, was to harmonize with the surrounding natural environment. The land sits two meters below the roadside, and the natural slope of the land was daring




Just because you’re out in the Hamptons, doesn’t mean your place has to scream cottage or beach home. Instead, you can take the approach that Mojo Stumer Associates took with this East Hampton Residence – a modern one. Instead of starting from scratch, they chose to remodel an existing home which gave them incredible results in half the time, with half the cost. Instead of the typical shingle-style Hamptons’ home, they decided on a more modest footprint and ma



Design(dot)fr is a place to discover and share web content about design, architecture and decorative art. Join Design(dot)fr for free to vote and publish your own discoveries. Everything here is submitted and voted by people like you.

Sort News
Username:

Password:

Remember: