Register | Login

Published News



Located on the top floor of a high rise building in Odessa, Ukraine, the Over O apartment floats above the city with panoramic views of the surrounding area. The young family hired SVOYA studio to renovate the interior for their particular needs, which includes the public space with a kitchen, living room, and a multipurpose room that allows for working, relaxing, or sports watching. The private area houses the master bedroom and two additional bedrooms that round out the residence.




Bureau Fraai completed renovations on a 1950’s farmhouse in Aalten, Gelderland, The Netherlands, while also adding a modern extension onto the home’s existing barn. The homeowners longed to update the aging interior, while also connecting the inside with the surrounding landscape. To do that, the architects opened up the ground floor of the original house and designed an extension onto the old barn that opened up to the garden. They kept the original brick and ceramic ro




RA-DA Architects recently gave the Best Friends Animal Society a brand-new, state-of-the-art adoption center in the middle of Manhattan, where they can help raise awareness and hopefully meet their goal of making the United States a no-kill country by 2025. The center will be a place where they can spread the word that around 5,500 dogs and cats are killed every single day in U.S. shelters. Hopefully, their new space will plant a seed for people to learn about the homeless pet populat




Located in Austin, Texas, the Strass Residence is a 2,924 square foot, L-shaped home designed by Matt Fajkus Architecture. The design of the house is such that it lives harmoniously amongst the other houses in the neighborhood, while giving the homeowners the modern home they desired. The rear of the home gives way to a two-story private wing that was built away from the front of the house to keep that facade minimized. Right in the crook of the L-shape is an old tree that was alrea




The following post is brought to you by The Frank Lloyd Wright Foundation. Our partners are hand-picked by the Design Milk team because they represent the best in design. While June 8 marks the 150th anniversary of Frank Lloyd Wright’s birth, Stuart Graff, President and CEO of the Frank Lloyd Wright Foundation argues the great architect is even more relevant today. When it comes to the future, Wright was certainly ahead of his time—by a long shot. He was all over sustaina




Located northwest of Melbourne in a small town of the same name, the Mount Macedon House sits nestled into the side of the mountain on a plot of land that proved challenging for Field Office Architecture. Along with the clients’ specifications, there were strict regulations to follow for bushfire prevention. The long, narrow site afforded uninterrupted views of the bushland to the north and northeast offering the homeowners a relaxing place to call home. With the dramatic slop




Fabio Marins Arquitetura was tasked with creating a space to house film production company Corazon Filmes in São Paulo, Brazil, that spans 125 square meters. The double-height space features expansive windows and an interior metal structure, a characteristic of the Modulo Alto de Pinheiros Building, gives it an industrial vibe. The busy company needed a lot within a fixed space, including: multiple workstations, a conference rom, a studio with two editing bays, a reception, waiting




The property for the Sydney-based Truss House has an industrial past, which led Carterwilliamson Architects to incorporate salvaged roof trusses, hence its name. The reused materials created a pitched skillion roof with the exposed structure forming an intrinsic piece of the new build’s overall character. The design is a playful variation of a traditional terrance house with the most public space, the living room, up front by the entryway, and the private areas upstairs. The r




No stranger to the digital pages of Design Milk, multi-hyphenate and always entertaining Brooks T. Atwood, IDSA, IIDA, has switched it up in recent times. The once Brooklyn-based Atwood was the head of his eponymous, multi-disciplinary design studio before swapping coasts and landing in sunny Los Angeles with his wife and 2-year-old son (all three win in the hair department!). Now, the award-winning designer and educator brings his keen perspective to R&A Architecture + Design, wh




On a small plot of land, sandwiched between a vineyard shed, a driveway, and a main street, the Quiet House is a project by Artelabo in a village in the south of France. With its tight locale, along with consistent winds, the design proved a challenge and consisted of creating privacy amongst the chaos. That led to a home that turned inward and to the incredible valley views below. The design is made up of four repeated volumes that are enclosed within an exterior wall. By alternatin




The Paradise Valley, Arizona, location of the Hi-Lob Residence might have been dream-worthy, but the 1979 interior was anything but (see at the end). Enter Nuria Pla Studio, who came in and completely renovated the 3,200 square foot mountain retreat into an open, modern space for entertaining. The panoramic views of the mountains are framed by sliding glass doors that open up for indoor/outdoor living. The triangular shape of the room leads the eye straight to the view. The home̵




The town of Kiruna in Sweden’s Lapland is set to begin an urban transformation project with the help of developers Riksbyggen. To celebrate the occasion, artists Mats Bigert and Lars Bergström, of Bigert & Bergström, were commissioned to create a social structure where townspeople and visitors could meet and discuss the upcoming changes for the area. Their design? A faceted golden sauna known as SOLAR EGG. SOLAR EGG takes inspiration from Kiruna’s Arctic climate, wher



Design(dot)fr is a place to discover and share web content about design, architecture and decorative art. Join Design(dot)fr for free to vote and publish your own discoveries. Everything here is submitted and voted by people like you.

Sort News
Username:

Password:

Remember:
invalid username or userid in get_avatar