Register | Login

A Modest Box-Covered Victorian Becomes a Modern Residence

Baran Studio Architecture took on the Burnett project that involved an existing Victorian house that had been hidden by a simple white box. The design involved breaking up the box by pushing and pulling volumes on the exterior and cladding them in different materials.

Burnette-House-Baran-Studio-Architecture-2

The Oakland, California house transitions the same feel of the exterior to the interior utilizing raw materials and a clean color palette.

Burnette-House-Baran-Studio-Architecture-3

The open living space seamlessly transitions to the outdoor space through sliding glass doors.

Burnette-House-Baran-Studio-Architecture-4

Burnette-House-Baran-Studio-Architecture-5

The outdoor space is divided between a low deck and a small area of grass, trimmed with tasteful landscaping.

Burnette-House-Baran-Studio-Architecture-6

Burnette-House-Baran-Studio-Architecture-7

Burnette-House-Baran-Studio-Architecture-7a-hall

Burnette-House-Baran-Studio-Architecture-8-office

Burnette-House-Baran-Studio-Architecture-9-bed

Burnette-House-Baran-Studio-Architecture-10-bath

Burnette-House-Baran-Studio-Architecture-11



Who Voted for this Story




Design(dot)fr is a place to discover and share web content about design, architecture and decorative art. Join Design(dot)fr for free to vote and publish your own discoveries. Everything here is submitted and voted by people like you.

Username:

Password:

Remember:
invalid username or userid in get_avatar