Register | Login

Published News



Apartment T is a 120 square meter (1292 square foot) apartment located in the East District of Taipei City that was designed by KC design studio. Breaking from its traditional closed off layout, they opened the living spaces up to increase interaction. The German-born homeowner requested the interior to reflect the design aesthetics he grew up around in his hometown of Cologne. Therefore, the space incorporates red brick walls and wood beams, along with subtle, muted tones and modern




House of Fluctuations is a minimal home located in Tokyo, Japan, designed by Satoru Hirota Architects. The site of the single-family home has many restrictions, including a height restriction, limiting any vertical increases in volume. As a result, the neighborhood is densely populated, and maintaining privacy became the main concern for the architects. The architects decided to adjust the position and size of the entrance by creating a concrete opening that partially blocks the main




In the Westlandse Zoom dunes in the South of Holland, Global Architects were hired to design a minimalist modern house in this beach locale. House as a Rock becomes a sculptural form that materializes out of the dunes just like a rock would, hence its name. A traditional gable roof was eliminated and instead, the house and roof join together giving it its modern look. A light sand color was chosen for the brick to give it that rock-like appearance and so that it would blend in with t




Piret Johanson Studio recently completed a complete renovation of this Paris Pied-à-terre. The existing 1,300 square foot space was revised to open the floor plan up and to redesign the kitchen, bathrooms, bedrooms, and closets. Instead of removing all of the original 19th century features, they were incorporated into the new design, while introducing modern elements throughout. The designers used pieces of art from the residents’ private collection, like the blue Elias Crepin




In an East-end neighborhood in Toronto, +tongtong renovated and designed an addition to a traditional Victorian house while respecting the surrounding homes. The homeowners longed for a modern house with bright, open living spaces, but wanted it to honor the architecture of the neighborhood. +tongtong managed to complete the task by using natural and industrial materials that were inspired by rural living and the home’s original build date. Both the interior and exterior feat




Sculptor Jacek Jarnuszkiewicz collaborated with architects Marie-Claude Hamelin and Loukas Yiacouvakis, of firm YH2, on his house surrounded by a forest in Bolton-Est, Quebec, Canada. After much discussion, a vertical structure was decided upon to stand harmoniously with the trees. The bold exterior is made up of two wooden volumes where one is light and the other is dark, along with plenty of windows that welcome the natural light on all three floors. An open floor plan gives the




The following post is brought to you by A’ Design Award and Competition. Our partners are hand-picked by the Design Milk team because they represent the best in design. It’s about that time of year again – the submission deadline for the 2016-17 A’ Design Award & Competition nominations. Maybe you’ve seen some posts about it on Design Milk before. A’ Design Award & Competition is the world’s leading design award, reaching design




Studio Benicia recently completed a four-bedroom house in Concord, Sydney, NSW that was inspired by the homeowners’ love of concrete. The original red brick cottage didn’t work for the family any longer so the new, low maintenance Concord House_I was designed. Both indoors and out, concrete is incorporated as the main building material, which is paired with elements of wood. In the kitchen and dining room, concrete floors are paired with black and wooden cabinets and w




SIDES CORE recently wrapped up a relocation project for a hair salon in Osaka, Japan. Vinyl’s Mix opened their new location where they wanted to incorporate art, music and more into the laid back salon. The urban surroundings, like the cement block wall of the property next door, inspired the causal, raw feel of the interior, which features concrete and unfinished wood for materials. Instead of covering the original features, they chose to highlight them in the new design. Cri




Renovation of “KANBAN-style” Building is a minimal renovation located in Tokyo, Japan, designed by Rei Mitsui Architects. The client requested to maintain the outward aesthetic of the building while constructing reinforcements in order to retrofit the space to resist earthquakes. There was once a tailor shop closed for over ten years, and the existing building was almost abandoned, and the damage was disastrous. The architects created a lift for the building, and reconstr




It’s that time of year again – the Blank Space Fairy Tales competition is now open for submission. The past three years have yielded some really incredible results: 2014, 2015, and last year’s winner, Olsen Kundig: 2016. The competition brings together architecture and storytelling in a unique merging of creative worlds, inviting everyone to enter from architects to designers, writers, artists, illustrators, even students. You choose whatever you want to write or dr




Sergey Makhno Architects worked with the homeowners, who are both modern and independent, to design this contemporary Ukrainian apartment. Spanning 80 square meters (approx. 861 square feet), the apartment feels cozy and accommodating with its concrete-inspired plaster walls that continue onto parts of the ceiling. Dark walnut floors round out the look, which lends itself to an industrial feel. The main living space remains fairly neutral, with the exception of the green sofa and con



Design(dot)fr is a place to discover and share web content about design, architecture and decorative art. Join Design(dot)fr for free to vote and publish your own discoveries. Everything here is submitted and voted by people like you.

Sort News
Username:

Password:

Remember: